Ingredienser 400 g pasta (t.ex. penne, fusilli eller tagliatelle) 200 g kokt skinka, strimlad 1 broccoli, skuren i små buketter 2 msk olivolja 1 gul...
Här är ett läckert recept på gnocchi med salsa verde för fyra personer. Detta är en härlig rätt som kombinerar de mjuka, fluffiga gnocchi med den fräscha och smakrika salsa...
Den första dokumenterade lasagnen kan dateras tillbaka till antikens Rom, men dagens lasagneversioner är mest förknippade med regionen Emilia-Romagna, där staden Bologna ligger.
Penne med Röd Sås och Hackad Chorizo Ingredienser 300 g penne pasta 200 g chorizo (skuren i små bitar) 1 stor lök, hackad 3 vitlöksklyftor, finhackade 1 röd paprika, hackad...
Här är ett autentiskt italienskt recept på potatisgnocchi: Ingredienser 1 kg mjölig potatis (t.ex. King Edward eller Yukon Gold) 200-250 g vetemjöl (plus extra för att mjöla arbetsytan) 1 ägg...
Italienska Köttbullar med Spaghetti Ingredienser För köttbullarna 500 g nötfärs 1 dl färskt brödsmulor 1 dl mjölk 1 ägg Skal från en riven citron 2 vitlöksklyftor, finhackade 1/2 dl färsk...
Traditionell italiensk carbonara är en enkel men smakrik rätt som görs med få ingredienser. Här är ett recept på klassisk carbonara: Ingredienser: 400 g spaghetti 150 g guanciale (eller pancetta...
Empanadas är en traditionell rätt från Spanien och Latinamerika, med rötter i spanska och portugisiska mattraditioner. Namnet kommer från det spanska verbet ”empanar”, som betyder att ”täcka med bröd” eller...