Background Image
0 0

Shakshuka – ägg pocherade i en tomat & paprikasås

Denna maträtt som är populär i hela Nordafrika och Mellanöstern. Perfekt som frukost, brunch eller lättare middag. Om du vill kan du även lägga till fetaost eller oliver för extra smak.

Cuisine:

    Ingredients

    Directions

    Share

    Läs hela här

    Visited 21 times, 1 visit(s) today

    Steps

    1
    Done

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Done

    Mice en place

    Förbered alla ingredienser genom att hacka grönsakerna och mäta upp kryddorna.

    3
    Done

    Stek grönsakerna

    Värm olivolja i en stor stekpanna eller gjutjärnspanna på medelvärme. Tillsätt den hackade löken och fräs i ca 5 minuter tills den är mjuk och genomskinlig.

    4
    Done

    Tillsätt paprika och vitlök

    Lägg till strimlad röd och grön paprika samt den hackade vitlöken och chilipepparn. Stek i ytterligare 5–7 minuter tills paprikorna mjuknar

    5
    Done

    Krydda

    Strö över spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar, och stek i 1 minut till för att frigöra smakerna.

    6
    Done

    Lägg till tomater

    Häll i krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på låg värme i 10–15 minuter tills såsen har tjocknat något.

    7
    Done

    Gör gropar för äggen

    Använd en sked för att göra små gropar i såsen och knäck ett ägg i varje grop. Täck pannan med ett lock och låt sjuda på låg värme i ca 5–7 minuter, eller tills äggen är pocherade till önskad konsistens.

    8
    Done

    Servering

    Ta av från värmen och strö över hackad persilja eller koriander innan servering.

    9
    Done

    Tips från kocken

    Servera shakshukan med nybakat bröd eller pitabröd för att doppa i den läckra såsen.

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    previous
    Osso buco med gremolata
    next
    Casarecce med Valnötssås
    previous
    Osso buco med gremolata
    next
    Casarecce med Valnötssås
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here