Ingredients
-
100 g smör
-
100 g mörk choklad (minst 85%)
-
2 stora ägg
-
1 dl erythritol
-
1 dl mandelmjöl
-
1/4 dl kakao
-
1/2 tsk vaniljextrakt
-
1/4 tsk bakpulver
-
en nypa salt
Directions
Steps
1
Done
|
Ingredienser |
2
Done
|
Förbered ugnenFörvärm ugnen till 175°C. Klä en bakform (ca 20x20 cm) med bakpapper eller smörj den lätt. |
3
Done
|
Smält smör och chokladSmält smöret tillsammans med den mörka chokladen i en värmetålig skål över ett vattenbad eller i mikrovågsugn, rör om tills blandningen är helt slät. Låt den svalna något. |
4
Done
|
Vispa ägg och sötningsmedelI en separat skål, vispa äggen tillsammans med erythritol (eller annat sötningsmedel) tills blandningen är lätt och fluffig. |
5
Done
|
Blanda ingrediensernaTillsätt den smälta chokladblandningen i äggsmeten och blanda väl. Blanda sedan i mandelmjöl, kakao, vaniljextrakt, bakpulver och en nypa salt. Rör om tills allt är väl blandat. |
6
Done
|
Grädda browniesenHäll smeten i den förberedda bakformen och jämna ut ytan med en slickepott. Grädda i den förvärmda ugnen i 20-25 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut med bara några fuktiga smulor |
7
Done
|
Kyl och skärLåt browniesen svalna helt i formen innan du lyfter ut dem och skär dem i bitar. Njut av dina keto-brownies! De är perfekta för en läcker dessert eller ett nyttigt mellanmål. |